søndag den 2. juni 2013

Noget om plæneklippersorger


Det er forår og græsset gror. Jeg trækker plæneklipperen frem og fylder benzin på den. Trækker i snoren, men der sker ingenting – ingen tegn på liv. Som jeg husker fra sidste år var det nu også en møgplæneklipper som altid var svær at starte og græsopsamleren er elendig.
Vi må ha’ en ny. Går på nettet og kan se at det store varehus har et godt udvalg, - og så har de åbent på den sene aftentime.
Jeg kører derind og udvælger mig en flot rød selvkørende plæneklipper med store hjul og selvstarter. Betaler, får den udleveret og kører hjem, - nu skal der slås plæne.
Først skal bæstet dog pakkes ud og samles.  Der er meget der skal samles men det lader sig gøre. Fylder olie på motoren og benzin i tanken. Nu kommer det store øjeblik. Jeg rykker bøjlen tilbage og drejer nøglen. Men der sker intet….. ikke en eneste lyd kommer der og intet bevæger sig. Det var dog fandens. Måske er batteriet ikke opladet (det plejer de dog ellers at være). Jeg forsøger mig nu med at trække i snoren. Bæstet har også en gammeldags startsnor. Men heller ikke det kan lokke den i gang.
Nuvel det er ved at være sent og jeg slår mig til tåls med at der sikkert mangler strøm på batteriet. Efter en hel nats opladning, sætter jeg batteriet tilbage i maskinen. Bøjlen tilbage og dreje nøglen. Ikke en lyd, der sker intet. Fandens til lort skal man da lede længe efter.

Vi kører tilbage til varehuset med skidtet og jeg fortæller den sagesløse ekspedient at skidtet ikke virker og at jeg forventer at få en anden OG erstatning for den liter olie jeg har hældt på.
Vi får en ny uden brok inkl. en liter olie.

Hjemme åbner jeg kassen inden jeg tager den ud af bilen og checker at selvstarteren kan køre rundt. Det kan den. Det er allerede meget bedre..
Samler plæneklipperen – denne gang går det hurtigere da jeg jo har rutinen. Fylder olie på motoren og benzin i tanken. Nu er det atter tid for det store øjeblik. Jeg trækker bøjlen tilbage og drejer nøglen. Men der sker intet…..  Der sker intet, hvordan fanden kan det da lade sig gøre. Jeg havde jo checket…
Jeg bruger nu hele min intellektuelle kapacitet på at stykke hændelserne sammen for, om muligt at finde en forklaring.  Der må være sket noget mens jeg samlede bæstet som gør at starteren ikke får strøm. Jeg skruer dækslet af ved startnøglen og finder til min store glæde at stikforbindelserne er røget af. Det må have været et træk i ledningen i forbindelse med at jeg samlede den og nu husker jeg også hændelser der godt kan forklare det (både på denne og på den første). Sætter stikkene på igen og samler skidtet.
Jeg drejer spændt nøglen …..  wi-wi-wi-wi-wi siger den og det er da bestemt et stort fremskridt, men der kommer aldrig et wroom.
Wi-wi-wi-wi-wi…. Efterhånden tømmer jeg batteriet, men der kommer aldrig et wroom. Fandens til maskine. Jeg må igen i analysemode. Det kan næsten kun være benzinen for tændrøret gnistrer lystigt når jeg tager det ud. Måske var der to-takts benzin, som jeg bruger til  motorsaven og hækkesaksen, i dunken (det plejer nu ellers ikke at være et problem).
Jeg råber efter Christian, han må hjælpe ved tømme benzinen ud. Vi vender plæneklipperen på hovedet og lader benzinen løbe tilbage i dunken.
Nu genkender Christian dunken. Er det benzin fra den dunk du har brugt far. Det tror jeg ikke kan brænde. Det er noget jeg har fået af Viktor, men det kan ikke brænde…..
Jeg lader skuldrene synke ned og kan nu se det hele klart for mig.
Vi tømmer det sidste af den ubestemmelige og ikke brændbare væske ud og fylder på med nytanket 98oktan blyfri OK-benzin.
Wi-wi-wi-wi-wrooom. En lidt hakkende gang i starten og haven bliver fyldt med tykt, sort røg. Men den kører.Gad vidst om den gamle gule Stiga kunne have klaret endnu en sæson hvis den var blevet budt noget bedre benzin?


Ingen kommentarer: