tirsdag den 11. juni 2013

Mit liv med Endomondo


Endomondo er et sportsprogram og jeg er sporty, derfor bruger jeg Endomondo.  Måske lidt forklaring. Endomondo er en GPS-tracker der kan vise hvor du bevæger dig, hvor hurtigt, hvor meget op og ned, hvor mange kalorier du forbrænder og hvordan vejret er. Man skal bare have en telefon – en smartphone med en Endomondo app, så kører det. En sådan har jeg fået. Jeg starter bæstet når jeg stiger på cyklen om morgenen for at køre på arbejde og putter telefonen i lommen. For hver kilometer lyder der så en peptalk nede fra lommen ”15 km in 45 minutes and 49 seconds, last km in 2 minutes and 32 seconds”.  Det er både hyggeligt og fremmende for præstationen. Når jeg så er fremme kan jeg se min tilbagelagte rute hvis jeg skulle være i tvivl om hvor jeg har kørt.


Nogen på mit arbejde mener at vi skal lave et hold, et Endomondohold, og målet skal være at vi tilsammen kører en tur rundt om jorden inden jul, 40.000 km. Det hold skal jeg med på.
Jeg melder mig til og opretter mig med et Endomondo profilbillede.   


Men nu begynder prøvelserne. Vi er jo alle konkurrencemennesker og der udkrystalliserer sig hurtigt en rangorden. Jeg opgiver straks de første pladser, de bliver indtaget af nogle særdeles ihærdige atleter. Her er det udviklingschefen og produktionschefen der er i infight. Jeg tager kampen op lidt længere nede af skalaen hvor der er trængsel af salgsfolk. Jeg  ligger og vipper omkring 7. pladsen  i kategorien kørte kilometer – og det er forbistret svært at avancere- alle holder hinanden i skak.

Heldigvis er der også en kategori med forbrændte kalorier, og her har jeg en fordel. Alle der har fulgt med i fysiktimerne ved at potentiel energi er givet ved formlen m . g . h – massen gange tyngdeaccelerationen gange højden. Tyngdeaccelerationen og højden af bakkerne vi forcerer er ens for os alle, men massen, - her har jeg en fordel med mine 125 kg og det viser sig også i tabellen. I dag var jeg på 5. pladsen i kategorien forbrændte kalorier, eller burgere, som Endomondo omregner det til.  Jeg har dog meget svært ved at holde den sporty lille Mads bag mig. Han ånder mig i nakken og er kun 2 små bid af en burger bag mig.

Jeg må finde på noget der distancerer mig fra de andre så jeg kan trække fra. Jeg starter Endomondo, putter den i lommen og går ned i skuret og trækker plæneklipperen frem.Ingen kommentarer: