mandag den 16. september 2013

Vinsmagning i Dongguan”Hvor fanden bliver du af, der er fest i lobbyen og det er gratis”. Kim lyder opstemt og jeg  må skynde mig at afslutte mine gøremål og komme derned, det kan jeg godt høre. Vi er  i Sydkina lidt nord for Hongkong
Jeg ifører mig en nyvasket skjorte og går derned. Det er rigtig nok en fin fest. Der er eksklusiv vinsmagning med franske vine - Beaujolais og Bourgogne. Da jeg kommer derned, står Kim allerede med sit andet glas vin og snakker med en af stedets chefer – en sød dame naturligvis. Trods sin beskedne højde er Kim er en stor mand på disse kanter. Jeg får skænket en god beaujolais og lidt efter en mere. De fylder mere i glassene her i kina, end når vi er til vinsmagning hos Wohlenberg. Så har man jo en chance for at smage på sagerne. Der er pindemadder og snacks, som vi naturligvis defilerer forbi og smager på. Anderledes kan det jo ikke være. Det er på højde med en jubilæumsreception på Danfoss, så vi smager på sagerne med kendermine.
En fin mand i habit kommer hen og siger ”Thank you for coming to our event” og vi siger naturligvis ”thank you, we enjoy it”. En fotograf kommer og tager et billede af Kim og mig, nu kommer vi nok i South China Morning Post. Måske kan vi få fat i billedet - det vil være sejt, men vi tør ikke løbe an på det og tager selv et par billeder.


Henne ved Bourgognen erfarer vi, at vi må skifte glas. En bourgogne skal naturligvis serveres i et glas, som man næsten kan få hovedet helt ned i. Nuvel, det smager fortræffeligt.
Alt imens vi defilerer rundt og smager på sagene, er der en engelsktalende herre, der holder forelæsning om vinene, og hans talestrøm bliver oversat til både fransk og kinesisk. Der er mange, der lytter efter, så det er sikkert ikke helt spildt at have så mange på scenen.

For os varer det hele kun ca et kvarter og 4 glas vin, så bliver vi hentet og skal ud at spise med en leverandør. Men det var da en glimrende optakt.

1 kommentar:

helene sagde ...

ja-ja Helge du får da noget at se og smagt på dine ture ud i verden.med dit arbejde.Spændende at høre om.