mandag den 2. september 2013

Oh fryd, oh fryd, oh Endomondofryd.


Sauer-Danfoss Team PVG på Endomondo er egentlig startet med det fælles mål at køre en omgang rundt om jorden, 40.000 km på cykel. Det store mål skal nås ved at motivere hinanden med ros og opbyggelige opfordringer til at træde ud i trafikken.  Det drejer sig om at være med og give sit bidrag til fællesskabet. Og det ædle formål er at vi skal forblive sunde og raske med den daglige motion.

Men sådan er det ikke gået. Når man sætter en flok stridslystne ingeniører sammen på et cykelteam, der skal køre flest mulige kilometer ind på en måned, bliver det hurtigt til kappestrid fremfor at løfte i fælles flok.

Her i august løb det helt løbsk og så ganske til min fordel. De to der ligger forrest skal man ikke konkurrere med. Hvis man nærmer sig, skruer de bare lidt op. Ja, der er faktisk tre, men den ene har været handikappet af rejser med både firmaet og konen. 

Men der er en gruppe lige under hvor jeg er med. Her finder man også den lille Mads og Endomondo Team-chefen Claus.

I lørdags – det var den 31. august, finder den lille Mads ud af at han kan avancere til 3. pladsen for august. Han skal blot cykle godt 30 km for at komme forbi mig. Mads fatter sin mountainbike og cykler sig en god tur rundt i skovene på Als – han tager 40 km for at være sikker. Vel hjemme igen ser han til sin skræk at jeg også har cyklet. Helt uskyldigt og helt uden bagtanke om avancement - jeg skulle bare til Elgiganten for at bytte en wi-fi dongle der ikke virkede. Mads må afsted igen og tager nu en ekstra tørn på 10 km på ræseren, - så går det hurtigere. Vel hjemme igen kan Mads nu konstatere at han er 2 km foran – og på 3. pladsen.  Det er en dejlig fornemmelse for den lille Mads og han lægger sig på sofaen og hviler sig inden han skal til fødselsdagsfest om aftenen. En fest som jeg tilfældigvis også skal med til.
Kl 18 ankommer jeg til festen i Augustenborg, hilser på og ønsker tillykke. Går rundt og hilser på folk og møder til sidst Mads. Han ser først meget fornøjet ud indtil han aner at jeg har lidt sved på panden. ”Du er da vel ikke cyklet herover?”.  Nu ser den lille Mads ikke så fornøjet ud mere. Og jeg kan godt forstå hans kvide, han er jo sat skakmat. Han kan ikke gør noget ved det. Han har ingen cykel med og hvis han havde det skulle han køre hjem før midnat – for det er jo den 31. august.

Nå, men Mads kan trøste sig med at han ikke er den eneste der skal ærgre sig. Claus the Roadrunner Ladelund (Team-chefen) har også studeret stillingen og kan se, at han kan nå 3. pladsen. Han tørner ud lørdag aften. Han har set Mads stilling og at han jo har overhalet mig med de 3 km så kan skal bare forbi Mads med et par km. Det kommer han også, men ikke forbi mig. Oh fryd, Claus slutter august af bare 200 m efter Plougsgaard.


 Endomondo er stærkt vanedannende. 

Ingen kommentarer: