søndag den 9. marts 2014

Jeg er så glad for min cykel, jeg kommer vidt omkring

Jeg har besluttet mig for at intensivere min cykling. Dels har jeg øjnet en chance  for at forbedre min 4. plads fra sidste år ved at cykle hele vinteren igennem og dels har jeg fået en fremragende kondition hvilket bekommer mig vel. Drømmen om at smide en betragtelig del af  min kropsvægt har jeg lagt lidt på hylden - det vil ikke af!!  Jeg har tilbagelagt næsten 1300 km i år uden at det er gået væsentligt udover min pondus.I starten af året kæmpede jeg noget med min gode kollega, produktionschefen, om førstepladsen i vores Endomondo konkurrence. Det holdt lidt hårdt, men til sidst kom jeg forbi og har været det lige siden.
Og når man er på toppen skal man jo kende sin besøgelsestids og hovere mens tid er. Det kan jo hurtigt gå den anden vej og da specielt med produktionschefen der før har taget en søndagscykeltur på 180 km for at komme lidt frem i stillingen.

Jeg holder meget af sang og af højskolesangbogen. Denne, ellers glimrende, bog er inddelt i sangkategorier – Historien, Danmark, Folkeviser, Kærlighed, Sprog og ånd. Men der mangler en kategori om smædeviser. Det har jeg forsøgt at råde bod på.
Jeg har lavet et par små smædeviser til produktionschefen og doseret ham et vers hver dag efterhånden som han kom længere og længere bagud:

Mel.: Jyden han er stærk og sej

Bjarne Bo var stærk og sej,
Endomondo lywer ej.
|:Først gik et op, no goer et nier.
Nu kuns han Plougsgaard fra ryggen sier:|

Bjarne Bo gir aldrig op,
prøwer på at følge trop
|:Først gik et op, no goer et nier.
Plougsgaard nu kun i det fjerne ser:|

Stranden langs og gennem skov
Bjarne cykler nu for sjov
|:Først gik et op, no goer et nier.
Plougsgaard helt ude af syne er:|

Bjarne er alternativ
Kalder på sin søde viv
|:Op bagpå Honey, sir han kækt.
Hvis vi skal matche hr. Plougsgaards vægt:|

Sidste strofe med hentydning til at også vægten betyder noget i kalorieregnskabet.  Jeg er nu skiftet til en lidt blidere melodi, måske kan han bedre li’ den.

Mel.: Jeg er havren

Jeg er Bjarne på den hvide Trek
Huer ej at Plougsgaard gi’r mig smæk
Flere hundred kilometer bag-
ved den trinde konsulent jeg er.


Nu må vi se om de kommer med i den nittende udgave af højskolesangbogen.

Ingen kommentarer: