onsdag den 16. april 2014

Den der synger er sjældent stresset

Stressdebatten dukker op i ny og næ. Lige nu er der en række artikler i Jyllandsposten om stress ”Jeg har fucked mit liv helt op” eller ”Rigtige mænd går også i sort”. Mange bliver stressede og flere tror de er det.

Jeg har gode midler mod stress. Dels cykler jeg og dels synger jeg. Hvornår har man set en sur mand synge eller hvornår har man set en syngende mand blive sur og stresset?

For at være sikker, cykler jeg rigtig meget – det er blevet til 2000 km alene i dette kalenderår og dels så synger jeg i 3 kor. Det store flotte Motetkor, et lidt mindre Kammerkor i Dybbøl og så i Sankt Marie Kirkes kirkekor hvor vi kun er en på hver stemme.

Min sangkalender for påsken i år lyder således:

Palmesøndag:
Synge i Sankt Marie – vi synger tre 4-stemmige satser foruden 5 ukendte salmer

Mandag:
3 timers korprøve i Dybbøl med Kammerkoret
Onsdag:  
Korprøve med kammerkoret. Her skal der også være nye videooptagelser.

Skærtorsdag:
Formiddag: Synge i Sankt Marie til gudstjenesten. Tre 4-stemmige satser bl.a Sicut Cervus der er hundesvær. Derimod er salmerne kendte.  
Eftermiddag: Lyd og lys prøve med Motetkoret Vi skal jo synge til 1864 gudstjenesten på fredag hvor Dronningen er der og hvor der er direkte TV transmission.
Aften: Generalprøve og Koncert med kammerkoret i Dybbøl kirke. Egentlig er der ikke tale om en koncert men om en medvirken til en gudstjeneste med koret i en meget central rolle, så for mig er det en koncert. Det er tale om ikke mindre en uropførelsen af et nyt korværk med 9 flotte satser af Jakob Lorentzen  skrevet til Dybbøl kirke i anledningen af 150 året for 18 april.

Langfredag:
Eftermiddag: Synge med Motetkoret til 1864 mindegudstjenesten i Sankt Marie Kirke. Dronningen kommer og der er direkte TV transmission. Vi har fået strenge instrukser om påklædning, sko og nodemapper. Og vi er alle blevet sikkerhedsgodkendte af PET. Der må være orden i sagerne.
Aften: Koncert med Kammerkoret i Rinkenæs Korskirke – samme program som i Dybbøl

Påskedag:
Synge i Sankt Marie – vi synger to 4-stemmige satser foruden 5 forhåbentlig kendte salmer.

Efterfølgende Lørdag 26. apr, 4. maj og St. Bededag:
Synge til konfirmationer i Sankt Marie. Vi synger en lille afdeling med svenske sange oppe foran menigheden. Det plejer at være en succes og det bliver det nok også denne gang.


Se, med sådant et sangprogram kan man da umuligt blive stresset.

Ingen kommentarer: