mandag den 6. november 2017

Luther og lagkage

En travl uge er overstået. Meget travlt. Og meget med sang. Og det er fortiden der spøger. At en mand der smækker 95 ideer op på en kirkedør for 500 år siden skal bringe min uge 44 ud i noget helt vildt er jo lidt tankevækkende.

Tirsdag skal Dybbøl kirkes vokalensemble synge vederkvægende satser ved gudstjenesten i Rinkenæs i forbindelse med markeringen af 500 årsdagen for Reformationen. Og der er øveaften om mandagen. Det er en rigtig fin oplevelse og vi synger rigtig fint. Vi er flere mænd end kvinder i dette kor den aften, det er ikke tit det sker.

Onsdag aften har vi vores store koncert i Sct. Marie kirkes Motetkor. Igen er det Luther der spøger med en masse tekster som den unge Christian Præstholm har komponeret satser til og han spiller selv til i vekslen mellem kor og orgel. Der er rigtig meget orgel indimellem vore satser og det er første gang vi hører det i sin helhed. Det er imponerende, ekspressivt og meget langt når man skal stå op til det. Vi får dog lov til at sidde et par gange i løbet af den 5 kvarter lange koncert.
Vi har importeret et par vestjyske publikummer som vi hygger os med resten af aftenen til Luther øl og ost.

 

Torsdag er jeg i Flensborg på et virksomhedsbesøg og ind under aften skal vi til Sønderborg for at øve sammen med Christianskirkens kammerkor. Vores dirigent her skal giftes og der skal overraskes. Eller måske bliver de ikke så overraskede men forhåbentlig meget glade. Vi får sat Gades ”Morgensang af Elverskud” fint på plads sammen med en kendt  Schubert sats.

Fredag er vi begge inviteret til en dobbelt 50 års fødselsdag på Vollerup kro. Det bliver en utrolig fornøjelig aften hvor talerne var både mange og uden undtagelse fantastisk gode og fyldt med både vid og bid.  Jeg får også talt med min gamle lærer Swienty fra Teknikum som jeg ikke har set i 35 år. Jeg får lejlighed til at fortælle ham at jeg aldrig fattede det med de transistormodeller han underviste os i. Det lader ikke til at ødelæge hans gode humør og jeg kan også fortælle ham at jeg har klaret mig udmærket uden.  Denne aften bliver der til gengæld slet ikke sunget en eneste strofe. Vi spadserer i lettere opløftet stemning hjem til Hørup kl. 3 om natten.

Lørdag er så dagen for Dirigentens bryllup. Hun bliver gift med 1. tenoren og det var både smukt og rørende da de skrider op ad kirkegulvet til vores Morgensang sammen med deres 6 børn. Det er da helt fantastisk. Bagefter er der reception med champagne og en 6 etagers bryllupskage.

Søndag var jo Allehelgenssøndag. Først var vi ude med raslebøssen til Dansk Flygtningehjæps landsindsamling og om aftenen var vi begge tilsagt til at synge til Allehelgens mindegudstjeneste. Det har vi før gjort og det er meget stemningsfyldt. Denne gang var koret ganske lille med kun 6 mand men vi sang virkelig fint.


Se det var jo en travl uge hvor vi sang i 4 forskellige kor, og så var der jo også arbejdet der skulle passes.

Ingen kommentarer: