lørdag den 24. november 2012

En lille præcisering omkring wienerbal og kjolesæt

Det fremgår af flere af de tilbagemeldinger jeg har fået omkring mine seneste blogindlæg, at der er opstået lidt forvirring omkring både wienerballer og kjolesæt. Der er nemlig tale om ikke mindre end to wienerballer og to forskellige kjolesæt. Lad mig forklare.

I sommers var vi inviterede til vor gode ven Helles runde fødselsdag. Festen skulle stå på Dyvig Badehotel og der var inviteret til fødselsdag med wienervals og tango for to eller flere.
Det var her at Poul Bent og jeg besluttede os for at klæde os standsmæssigt på og jeg lejede det meste af et kjolesæt hos byens bedste manufakturhandel Vojens.

Fødselsdagen, der var i de lyse nætters tid i slutningen af juni, forløb fantastisk og der blev danset både vals, polka, lancier og tango.  

Det lejede kjolesæt blev herefter sendt tilbage til Vojens med en lille klage over ærmernes længde og op-syning som jeg ikke var tilfreds med.

Senere på sommeren fandt Solvejg og Marie et kjolesæt på et loppemarked. Kjole og bukser men uden skjorte og vest. Sættet var nydeligt, og slet ikke slidt. Bukserne var med blank stribe på siden og kjolen havde anordninger til at fastgøre ordener og medaljer.
Ud fra størrelsen har jeg sluttet at det absolut må have tilhørt Kurt Thorsen. Bukserne var meget vide og meget korte og kjolen var også tilpas vid omkring maven og med lidt korte ærmer. Og Kurt har jo ikke brug for et kjolesæt i fængslet så han har nok afhændet det.

Dette nye kjolesæt blev første gang benyttet til Anders fødselsdagsfest med film-tema. Jeg havde iklædt mig et Chaplin kostume, men det var der ingen der kunne se. Alle troede at jeg var den ene halvdel af Fyrtårnet og Bivognen.

Nu kommer så det næste Wienerbal. Det var i oktober. Dyvig Badehotel arrangerer en sådan wieneraften hvert efterår og Helle og Carsten er instruktører.  Til dette bal tilkøbte jeg skjorte med knækflip, skærf, butterfly og manchetknapper.  Således var jeg nu ejer af et komplet kjolesæt, dog med skærf og ikke vest.
Det var som beskrevet også et fantastisk arrangement og hvor lancieren var skiftet ud med en francaise.

Og så lige en opsummering på kjolefronten.
Fødselsdag i juni        Anders' fødselsdag i sept*         Bal i oktober

* her, lidt senere på aftenen, har jeg lånt hatten til Solvejgs Mrs McGonagall outfit.

Så skulle det vist være præciseret. 
Ingen kommentarer: