onsdag den 17. juli 2013

Vandreture i Piemonte 2


En morgentur der blev lidt længere end beregnet.

Det har tordnet helt vildt i nat og regnen har øset ned i lang tid. Vækkeuret vækker os kl. 6:30 hvor vi har besluttet os for at stå op for at gå en tur. Spiser lidt og tager af sted – børnene sover videre, de synes det er en dårlig ide at stavre rundt her på denne årle morgenstund.
Luften er frisk efter regnen og der hænger en tågedis over landskabet. Temperaturen er behagelig. Et par unge mennesker står søvnigt og venter på en bus.

 


Vi har købt et vandrekort med afmærkede ruter, men det er meget detaljeret, så detaljeret at man helt mister overblikket. Hvis man er trænet orienteringsløber vil det sikkert give mening. Det hele er også lidt kompliceret af at de veje man eventuelt kunne finde på kortet er gennem vinmarker. Og i dag er disse veje så smattede på grund af regnen at de kun lader sig betræde med stor usikkerhed.
Vi opgiver kortet og følger vores instinkt i stedet for. Vi har et par fixpunkter i landskabet, La Morra der ligger højt oppe på en bakketop og det Libanesiske Cedertræ som også står på en bakketop ca. en km fra vores Camere. På et tidspunkt, hvor vi nok er helt udenfor kortet og hvor vore fixpunkter heller ikke er i syne, må vi alligevel checke vores position på Iphonen. Vi tager bestik og beslutter os for en retning og det er ikke helt skørt. Vi finder en genvej til Santa Maria – en grusvej der er god det meste af vejen, men som også bliver smattet indimellem.
Vi krydser en lille flod med en rivende strøm på grund af tordenregnen. Den er helt lysebrun – samme farve som jorden her. Et andet sted er der en stor brændestabel med vinstokke. De er tykke så de er nok gamle. Der er filtreret meget druesaft op gennem disse i løbet af mange år.  Der er nye marker beplantet med hasselnøddebuske, dem er der faktisk mange af. Jeg synes nu de skal holde sig til vinen, men der er måske steder hvor hassel giver mere udbytte end vin.
Der er bønder, der er ude at arbejde i marken, en anden tynder ud i æblerne, det er alt sammen meget hyggeligt og alle hilser med et buen juorno. Efterånden når vi til Santa Maria og kan se over til La Morra. Vi skal heldigvis ikke helt op til byen, men kan holde os på en mere tålelig højdekurve. Efterhånden kan vi se vores eget lille kirketårn og nu går det nedad til Annunziata og Red Wine.


Vi har haft selskab af Endomondo-damen hele vejen, der har holdt os orienteret om tid og distance. Vi har tilbagelagt lidt over 11 km på omkring 3 timer og nu er vi også godt ømme i fødderne.

Ingen kommentarer: