fredag den 14. november 2014

En rimelig god afslutning på en rejse

Efter 2 intense uger i Kina, med et tætpakket program, kan man godt bruge en lidt rolig og afslappet aften inden den forbistrede lange hjemrejse.
Det mager sig så heldigt at vores fly først har afgang kl. 00:45 fra Hongkong, så vi har aftenen for os.
I sidste øjeblik får min gode kollega afværget at vi skal ud at spise med en af vore kontakter, der har inviteret. Vi orker ikke mere kinesiske rundborde med eksotiske retter. Og vi orker heller ikke at skulle konversere intelligent en hel aften mere, - vi vil ha’ fri nu.
Vi bliver kørt fra Shenzhen over grænsen til Hongkong og ned til Kowloon Station. Det er her toget til lufthavnen afgår fra og her kan vi faktisk checke vore kufferter ind, så har vi ikke dem at slæbe på.
Det er sidst på eftermiddagen og vi går ned til vandet hvor man kan sidde og nyde udsigten over til Hongkong island. Det er altid fascinerene -  her har vi siddet hver gang vi har været i Hongkong og man bliver ikke træt af det. Der hører 2 San Miguel øl med til oplevelsen -  mindst.
Som mørket falder på bliver de fantastiske bygninger oplyst på spektakulær vis. Et par store krydstogtsskibe sejler forbi mens Star Ferry bådene krydser frem og tilbage over sundet som de har gjort det siden 1888.


Efter således at have nydt denne udsigt et par timer driver vi op mod Ashley Rd, hvor vi ved vi kan finde noget godt at spise. Finder ind på La Taverna – den Italienske. Det er dejlig lunt udenfor, men hundekoldt indenfor og det trækker fælt. Det lykkes os at få værten til at skrue lidt ned for airconditionen og så bliver det ret behageligt og endnu mere behagligt bliver det da vi får den gode mad på bordet sammen med et par solide fadøl. Her sidder vi i lang tid. Her er hyggeligt og vi kan konversere om livets forskellige tildragelser.
Der er stadigvæk et par timer til vi skal begive os i lufthavnen og dem tilbringer vi på Ned Kellys. En gammel pub i ægte britisk stil og med levende musik. Et 6 mands big band spiller fed jazz musik. Og med et par Kilkenny’s til bliver det svært hyggeligt.Ved 22 tiden bryder vi op og tager Airport Express til lufthavnen. Det var da en rigtig dejlig afslutning på en laaang rejse.

Ingen kommentarer: