torsdag den 25. december 2014

Jul og traditioner på Trompeterager

24. december 2014.
Julen er fuld af traditioner og det er en tradition at vi hvert år den 24. starter med at fejre en gammel vens fødselsdag i Rinkenæs. Han er netop også født denne dag. Der er morgenkaffe og vi møder dem, som vi altid møder denne dag og det er hyggeligt og meget traditionsrigt.

Det er også en tradition at gå i kirke juleaftensdag. Det er dog sjældent, at det er til at få en plads, for vi har også en tradition med at komme i sidste øjeblik. I år er der en rigtig god løsning.
Vi skal alle 5 synge i julekoret til dagens 4 gudstjenester i Sct. Marie Kirke. Så har vi garanterede gode pladser med god udsigt oppe fra orglet. Vi, er det Plougsgaardske syngedynasti, der tæller tre nuværende medlemmer af Sct. Marie kirkes Motetkor og to tidligere. I år består julekoret af 10 sangere hvoraf vi så udgør halvdelen.
Det er sjovt og hyggeligt og vi kan dække alle 4 stemmer. Sopran, alt, tenor og bas.

 


Hele eftermiddagen går med dette. Vi får sunget så hatten passer både kor og fællessalmer. Og det, på både tysk og dansk. Tre af os tager hjem efter den 3. gudstjeneste. De to yngste tager den sidste med og er først hjemme ved halv-syv tiden.


Vi har indført en ny juletradition med stjernen i toppen af juletræet på Trompeterager. Vi gør brug af rigtige stjerner. Udvalgte folk der har betydet noget særligt i løbet af året får en fremtrædende plads i toppen af juletræet. Der er plads til 2, en på forsiden og en på bagsiden. Sidste år var det Nelson Mandela og Beyoncé. Mandela siger sig selv, men jeg husker ikke rigtig hvorfor Beyoncé  kom op. I år bliver det vores gamle dirigent Helge Granum der får hæderspladsen sammen med Mette Blomsterberg. Granum siger sig selv, han er gået på pension fra Motetkoret i år, hvor det har været vores privilegium at have været med de sidste 10 år.  Men Blomsterberg er ikke min ide, jeg havde forestillet mig Ole Bornedal som jeg synes havde brug for lidt oprejsning efter hans lidt udskældte 1864.

Traditionen tro er der and, brunede kartofler og ris allemande. Men det bliver ikke til så megen syngen rundt om træet i år.


Ingen kommentarer: