søndag den 26. juli 2015

Benspænd på ferierejsen 2

I et tidligere blogindlæg har jeg beskrevet vores rejse frem til vores feriested i Galicien, der beredte os visse udfordringer. Dette indlæg er fra hjemrejsen der heller ikke forløb helt uden bump på vejen.

Telefonen vækker os kl. 6. Det er noget tidligt i forhold til hvad vi plejer på denne ferie. I dag skal vi hjem.

Lidt i 7 kører vi vore kufferter ud til bilen, indstiller GPS’en til Goldcar’s adresse og tager afsked med stedet. Det er stadigvæk mørkt, men det er begyndt at lysne. Kører via Padron til Santiago og videre mod lufthavnen. Kører fra motorvejen til det sted GPSen fører os.

Da vi er ved målet er der ingen Goldcar! Det er blevet lyst nu, men til gengæld tåget og der er ingen Goldcar. Det var det jeg frygtede.

Marie taster Goldcar Santiago ind på min Iphone. Den viser at der er 5 km. Vi kører nu efter den. Det skal vise sig at blive en noget oprivende tur. Vi svinger på kommando ind ad en mindre vej, der ender op i en grusvej der efterhånden bliver til en stenet jordvej. Nu kommer der så pilgrimme imod os i flokke. Vi er havnet på selve Caminoen. Der er rigtig mange pilgrimme og de ser ikke ud som om de er helt tilfredse med at møde en sort Cmax på deres Camino. Vejen bliver smallere og smallere og til sidst må pilgrimmene kravle helt op på kanterne for ikke at komme i klemme. Christian mener at vi skal vende om, men det kan vi jo ikke. Og bakke tilbage gennem denne hob af pilgrimme har heller ingen gang på jord.

Heldigvis åbner det sig snart op igen og vi kommer ud på en bredere vej. Snart er vi også ved målet som iPhone GPSen har fundet frem til, men her er heller ingen Goldcar. Vi holder i tåge på toppen af en grusvej hvor en skovmaskine er ved at fælde en skov.

Panikken er nu ved at brede sig. Jeg ringer til Goldcar, men man får selvfølgelig en central dame og hun kan kun hjælpe med adressen som jeg jo allerede har. Og det er ikke en mulighed at aflevere bilen i lufthavnen som jeg foreslår. Vi kører nu alligevel til lufthavnen, den kan vi da finde med GPSen.

Ved lufthavnen er der en Shell station og en dame kan instinktivt se hvad vores problem er. I hvert fald ved hun straks at vi skal have vejledning til at finde til Goldcar. Det giver hun os på gebrokkent engelsk. Nu er der ikke noget der kan fejle og vi finder hurtigt tankstationen med limegrønne Goldcar skilt et par kilometer nede ad vejen.


Men der er ingen folk og døren er låst. Hvad fanden er det nu for noget. Jeg havde da ringet og sikret mig at de åbnede kl. 7:30 og klokken er nu 8:10. Jeg finder et skilt på døren som siger at man er tilbage om 5 minutter. Ok, så er hun nok bare i lufthavnen og for at hente nye kunder. Efter 5-10 minutter kommer hun da også tilbage med en busfuld kunder. Det tager dog nogen tid inden hun har tid til at betjene os og køre os til terminalen.

Bagefter kan vi se at det måske er Google Maps der er helt galt på den med med Goldcars placering i landsskabet.
Men vi nåede det jo trods alt, vi er i lufthavnen en time før afgang og har god tid. Så der var jo egentlig ingen grund til panik.

Ingen kommentarer: