torsdag den 15. oktober 2015

Oktoberfest på Trompeterager

For et par uger siden I slutningen af september fik vi den pludselige indskydelse at man jo kunne komme den mørke tid i møde med en Oktoberfest.
Det er en fremragende ide, og vi bliver enige om at føre den ud i livet og forfatter straks en invitation.

Kære venner
Vi vil komme den mørke tid i møde med en oktoberfest her på Trompeterager lørdag den 10.oktober kl 18:30.
Vi skal spise wienerschnitzel og drikke weissbier med Hansi Hinterseher i baggrunden. Tag gerne jeres yndlingsbier med, det vil bidrage til diversiteten
Kh Solvejg og Helge

Vi inviterer en stor flok, så ender det nok med at vi bliver en god forsamling.
Det viser sig at rigtig mange faktisk kan komme på trods af den korte frist og det kommer præcist til at passe. 14 ialt, det kan vi godt presse ned ved bordet uden at lave en total om-møblering af huset.
Der bliver hentet rigeligt med weissbier hos Fleggaard og diverse retter blive testet af, så vi er sikre.

Dagen oprinder og schnitzlerne bliver hentet og maden forberedt, bordet dækket, kostumet tilpasset  i ærmer og ben, det kan ikke gå galt nu.

Kl 18:30 ankommer gæsterne, flere i flotte tyrolerkostumer. Alle har de forskellige øl med, det tegner rigtig godt.


Folk bliver bevæbnet med hver et ølkrus og oktoberfesten kan begynde. Forretten bliver nedsvælget under gentagne afsyngninger af tyske skåleviser og med Hansi Hinterseher i baggrunden. Snart kan vi dog ikke længere høre Hansi og godt for det. Vi kan selv – Ein Prosit, ein Prosit, Der Gemütlichkeit…

Det går vældigt og snakken går. Næste menupunkt er Wienerschnitzel og bagte kartoffelbåde, tyttebærsyltetøj og grønne bønner. Vi steger bjerge af snitzler og de forsvinder lige så hurtigt. De lader til at falde i god jord – men hvem har også hørt om folk der forsager en wienerschnitzel.

Helle har til lejligheden fundet sine Münchner sange frem fra gemmerne og nu bliver vi sat på prøve. Vi afsynger under kyndig klaverledsagelse In München steht ein Hofbräuhaus. En sang der hænger ved i en sådan grad, at vi synger videre på den til langt ud på søndagen. Også en jodle sang skal vi have og det griber om sig i en sådan grad, så vi til sidste jodler i 3 (eller måske flere) stemmer.


Det er alt sammen meget fornøjeligt og den gode weissbier nedsvælges i mange varianter – Paulaner, Fransiskaner, Erdinger… 

Desserten er apfel strudel, uden strudel, men med ristede nødder og flødeskum, sirligt på-sprøjtet – man ser vel ikke kagedysten uden grund.

Asger har et eksperiment med. Han har købt frosne og ubagte Brezeln i Tyskland. Han bager dem i ovnen og serverer dem på et kosteskaft. Eksperimentet lykkes, de smager fantastisk og pirrer endnu engang tørsten, for Asger har ikke sparet på den medleverede salt.Nu er det blot at læne sig tilbage og nyde den gode stemning hvilket vi så gør. Snakken går og det er svært hyggeligt. Vi afsynger nok et par Lieder aus dem Bayrischem Wald og må konstatere at dette selskab da kan synge. Og det bliver bedre og bedre.
  

Se, det kunne da godt blive en tradition med Oktoberfest, - og nu har vi jo udstyret


melodi fra Den glade enke

Hør hvor festligt sangen klinger 
Bier-bier-bier
Gi’r de gyldne dåser vinger 
Bier-bier-bier
Festligt glasset skummer - funkler som et bål
Skønhed - fylde - kraft det rummer: skål! skål! skål!

Her vi skænker øl fra haner
Bier bier bier
Fransiskaner og Paulaner
Bier, bier, bier
På Trompeterager klinger sangen bedst

når vi samlet her er til oktoberfest


Ingen kommentarer: